Nyckeln finns inom mig

Morgon. Semester. Startar dagen med att få gos-dans runt benen av min sommarkatt (grannens). Svart silke som smeker mig ömt.

Cyklar ner till stranden, himlen är klarblå, havet glittrar av solen. 19° i vattnet och det är så skönt och klart. Simmar långt ut, är ensam i vattnet, tittar in mot stranden och känner ödmjukhet inför allt det vackra. Mina ögon ser skönheten, men mitt hjärta och mina sinnen har svårt att helt och fullt ta in det. Ligger brus i vägen. 

Kommer upp ur vattnet, sitter ner i stillhet på stranden, fortfarande själv och bara sluter mina ögon och vänder mig inåt. Vet att nyckeln till vardandet i sin fulla existens finns att finna här. En stund senare, är det som att någonting inom mig ändrar lite rytm, ändrar takt. Går lite långsammare och som att någonting blir mera stämt. Melodin som mitt varande avger vibrerar mera i harmoni, mera i takt med mig själv, med omgivningen, i rörelsen, i stillheten, i livet. 

Påminns och påminner mig själv var det jag så ofta söker utanför mig själv egentligen går att finna. Varför jag inte bara stannar upp i meditation oftare än vad jag gör kan jag bara fråga mig själv. Svaret finns inom mig. 

Är jag värd det bästa? Är jag redo att släppa taget? Vågar jag vara och stå i min fulla kraft? Får jag vara mig själv helt och fullt, utan att bära masker för att behaga andra? Fortfarande finns det många delar av mig som fortfarande hindrar - mig själv. 

Jag har en stark stark längtan efter frihet inom mig själv. Vet att jag smakar dess nektar mer när jag tar hand om mig själv och tar mig tid att yoga, dansa, meditera, vara i naturen. Vara i medveten meditativ närvaro med mig själv i samklang med min omgivning. 

Att leva livet innebär en hel del utmaningar. Din utveckling är inte bara ATT du möter dem, utan HUR. Vad händer med dig, i dig? Finns det lärdomar? Finns det viktiga lärare på din resa genom livet?  Kan du i medvetenhet vara kvar i närvaro i din kropp, dina andetag?

Jag jobbar på det. 

Namaste
Ylva