Två efterlängtade workshops!

Här kommer nu på efterfrågan två efterlängtade workshops!
Jag är fortfarande mammaledig och hemma med lilla Nemie, men på efterfrågan är nu två härliga workshops planerade och jag längtar. Ska bli så kul! Jag hoppas verkligen att vi ses!

• SOUND JOURNEY söndag 25 november kl. 13.30-15.00

• FRIGÖRANDE DANS lördag 1 december kl. 10.00-12.30

PC081131.JPG

'Hormonvänligt samarbete' med Female Balance Club under februari månad

SAMARBETE bygger broar och balanserade hormoner.

Under februari månad blir kvinnor som är medlemmar på Female Balance Club erbjudna mitt YOGAPASS för *hormonbalans flöde och lust* (finns fem olika yogaskivor för din yogaträning - kolla in i Roots and Crowns webb-butik).

Female Balance Club är en mötesplats, en utbildningsportal och en inspirationskälla till alla som vill lära sig att leva en hormonvänlig livsstil och drivs av Sanne Lundblad (komplementär hormonterapeut).

Kul med samarbete! Kika in och välkommen att inspireras och balanseras!

Hari Om
Ylva/ Roots & Crown Yoga

IMG_9451.JPG

Sätt skön start på nya året med en workshop

Här på nya året 2018 erbjuds du nu möjlighet att delta på en workshop som alla på olika sätt hjälper dig att landa i nuet. Komma hem till kroppen, i närvaro och ge den boost av positiv energi och kraft. Att släppa bruset som lätt surrar med tankar och stress.

Fortfarande befinner jag mitt i min mammaledighet men känner mig glad att kunna erbjuda Dig dessa workshops här nu i januari och februari.  

• SOUND JOURNEY lördag 13 januari

• SOV GOTT - SENIORYOGA PÅ STOL måndag 22 januari

• SUNDAY FLOW söndag 4 februari

• BOOSTA MJUKT DINA HORMONER lördag 10 februari

Varmt välkommen
Ylva

DSC_0280.JPG

Gästbloggar på Yogobe - ämnet är hormonsystemhet, yoga och sköldkörteln

Många är de som lider av sköldkörtelbesvär av olika slag och orsakerna kan vara olika (autoimmunt, medicinutlöst, jodbrist, hormonell obalans...).

Vårt hormonella system är oerhört komplicerat och detta är ett försök att beskriva lite av systemhet hur det hänger ihop och på vilket sätt hormonyoga ibland kan vara ett givande sätt för vissa människor att skapa en balans över tid.

Läs blogginlägget här

Skriv gärna en kommentar och dela med dig vad du har för erfarenheter av yoga vid sköldkörtelbesvär.

SAM_4507.JPG

Workshop Frigörande Dans lördag 20 maj på Yogansa

Välkommen till ett djupdykande frigörande danspass med härliga rytmer och musikstilar från världens alla hörn. Här blir du inspirerad att med fria rörelser landa hem i din kropp och känslor med medveten närvaro. Du blir guidad och inspirerad genom en dansresa som påverkar hela dig, både fysiskt- mentalt och emotionellt.

Se närmare under workshops

Workshop "sköna söndag" 23/4 med Sound Journey

”Sköna söndag” med Klang och Vibrationer

Välkommen till en vilande meditation och magisk resa i tonernas värld

Medan du och andra ligger ner på varsin yogamatta och vilar på golvet så skapas ett landskap av vibrationer och toner runtomkring med hjälp av ett flertal traditionella akustiska och heliga instrument samt den mänskliga rösten. En ljudresa som denna frigör blockeringar och skapar balans på alla plan.

Se närmare under workshops
 

Nominerad till Årets Yogalärare 2016

Tidningen YOGA FÖR DIG  efterlyste "Årets yogalärare 2016".
Alla fick möjlighet att rösta på sin favoritlärare där antal nomineringar och även personliga motiveringar vägde tungt. 

Jag känner mig så tacksam och ödmjuk inför nomineringarna även detta år och vill varmt tacka alla som röstat på mig!
Mest värmer det att veta hur yogan berör och för samman människor.

Kram
Ylva

Mitt diplom

Känslor, kroppen och positivt tänkande

Energy goes where attention flows

Energy goes where attention flows.
Vill du skapa positivt skimmer i ditt liv? Vara delaktig i skapandet av positiva energivågor i hjärnan, kroppen, livet?

Var då närvarande i dina känslor. Ge dem utrymme. Både positiva känslor och de vi upplever som negativa. Det är "bara" känslor, en del av livet. Precis som allt i livet finns det toppar och dalar och allt där emellan. Allt är livet, här och nu. Kan jag närvara? Vill jag?

Ibland kanske jag behöver skyddsmekanismer som gör att jag stänger av, när någonting är för jobbigt, för tungt, för svårt att möta... just nu... Detta är vår biologiska skyddssystem och det ska vi respektera - inte forcera när tiden och personen inte är mogen. Det kanske kommer en tid senare när det är dags att glänta på locket, kanske med stöd och hjälp av en terapeut?

IMG_2013.JPG

Men... nu när jag skriver vidare här tänker jag mera på dessa vardagskänslor, för dig som känner dig mogen att möta dig själv.

Det här med känslor alltså. Var närvarande i dem. 

Försök att behålla närvaron i KROPPEN och i ANDNINGEN - även under vardandet i negativa känslor (viktigt!). 

Vid upplevelsen av jobbiga känslor. Sträva att inte fastna i en nedåtgående negativ spiral. Tillåt dig att känna en stund men börja sen skapa ny energi. 

Lägg dig eller sätt dig. Blunda. Fokusera att känna och uppleva kroppen. Hur känns den? Var i kroppen känns den här ilskan? Vilka muskler drar ihop sig av den här sorgen? Var i kroppen kapslas den här stressen och frustrationen in? Den här tärande skulden - hur påverkar den kroppen?

Du betraktar kroppens reaktioner och sinnesförnimmelser - utan att reagera eller döma, bara iaktta med så mjukt och kärleksfullt sinne som möjligt. 

När jag identifierat det fysiska stället i kroppen som är påverkat - vad händer då om jag med medvetenhet börjar omfamna området med mjuka andetag som skapar andningsrörelse? Rörelse = Förändring = Liv
Vad händer om jag ler in till området? Om jag kanske mentalt eller med uttalade ord eller med det skrivna ordet beskriver det som känns för att tydliggöra och få uttrycka det som känns?

Kanske fråga dig själv: vad har jag att vara tacksam över just nu i denna stund? Tänk det eller ännu bättre - säg det högt! Tacksamhet påverkar faktiskt hjärnan biologiskt och stimulerar signalsubstanserna serotonin och dopamin som man kan säga är "må bra hormoner" som bl.a. påverkar humör och känslor.

Att upprepa några korta men tydliga positiva affirmationer som står i tydlig kontrast till din upplevelse är också ett bra sätt för att skapa ny energi. T.ex. om du känner dig rädd - upprepa exempelvis istället:  "jag är trygg" "jag är omgiven av kärlek" "jag är kärlek" - många gånger. 
Upprepa förslagsvis 1-> flera gånger/ dag under en längre period.

Ibland behöver vi vara mera fysiskt aktiva som ett sätt bryta negativa känslor eller för att skapa den energi och det guld vi vill ha våra liv. En del älskar att springa, andra mår bra av kampsport. En del mår som bäst av utmanade fysisk yoga - att kontrollera kroppen till fullo, vrida och stretcha och krama igenom kroppens alla vinklar och energipunkter.

Själv älskar jag att dansa. Dansa när jag är glad. Dansa när jag är ledsen. Dansa när jag är stressad. I dansen bjuds ofta den terapeutiskt lugnt inlyssnande yogan naturligt in för mig. Kroppen vill plötsligt stanna upp, lägga sig ner i någon öppnande och inkännande position. Lyssnandes och andandes. Öppnar en dörr, gläntar in. 
Kan jag närvara? 
Vill jag?

Namaste
Ylva

Deltar på Yogansa-festivalen 6-8 januari 2017

Även året 2017 deltar jag på härliga YOGANSAFESTIVALEN på Kungsholmen.

Finns det ett bättre sätt att inviga nya året än att sätta tonen med skön närvaro i dans, yoga, meditation och härliga möten?

Jag kommer delta på Festivalen detta år med dessa två WORKSHOPS:

💃🏽 FRIGÖRANDE DANS💃🏽 på fredagen den 6:e kl. 10.00-11.15

🎶 ☀︎ 🎶  SOUND JOURNEY 🎶 ☀︎ 🎶  på söndagen den 8:e kl. 17.15-18.30

Idag är jag aktuell som gäst-bloggare

Idag GÄST-BLOGGAR jag på Anna Finnborgs blogg. 
📝
Där delar jag med mig lite av resan från att vara anställd som sjugymnast - till att lyssna in och följa mitt hjärta - till att idag driva min egna firma och få dela med mig av de fantastiska redskap som terapeutisk yoga-och dans erbjuder.

Tack snälla Anna för chansen 🙏🏻, vi bägge som på olika, men ändå liknande sätt jobbar med närvaro i personlig utveckling, träning, terapi och livet :)

Länk till blogginlägg
 

Höstens workshops

Nu finns det under hösten 4 härliga och olika varianter på WORKSHOPS (scrolla ner lite) 👍🏼  

• Mindfulness i rörelse med Frigörande Dans på Yogabolaget Åkersberga lördag 24 sept
kl. 09.30-12.00💃🏽

• Yogakväll för stillhet, ljus och kärleksfull närvaro på Yogansa, Kungsholmen fredag 21 okt
kl. 19.00-21.00 💜

• Hormonyoga för dig som kvinna på Yogansa, Kungsholmen lördag 12 november kl. 15-18 💛

• Din unika vibration - en röstyogakväll i decembermörker på Yogamovement, Gamla Stan torsdag  15 december kl. 17.30-19.30 🎶

Varmt välkommen
Ylva
 

Nominerad till Årets Yogalärare 2015

Tidningen YOGA FÖR DIG efterlyste "Årets yogalärare 2015".  Alla fick chans att rösta på sin favoritlärare där antal nomineringar och även personliga motiveringar vägde tungt. 
Jag var en av de lyckliga nominerade till Årets yogalärare 2015. För det känner jag stolthet, tacksamhet och glädje.
Här är mitt diplom.

Terapeutisk Yoga-och Dansresa till eco-retreat i Gambia, don´t miss!

Yipppppiiiiiieeeeee - detta kommer bli fantastiskt härligt och välgörande!!!!

I fantastisk paradismiljö yogar vi, dansar, pratar, äter gott. Mycket fri egen tid på dagen där du kan njuta av den lyxiga stillheten på retreatet som belönats med "Travel Award for Ethical Tourism". Eller fröjdas av sol och bad utan trängsel på den palmkantade stranden. Eller välja att göra utflykter för att uppleva kultur, natur och djurliv eller vardagslivet i byarna.

Under den här veckan ges du alla förutsättningar att stressa av, läka och balansera. Fylla på med massor av ny energi, livskraft, glädje och inspiration.

HOLIYOGA passen är kärleksfulla, mjuka och lugna, passar alla oavsett ålder och tidigare erfarenheter.
FRIGÖRANDE DANS PASSEN lockar stundvis med sina härliga rytmer fram mera energi och kraft, men dansen präglas av fria rörelser i mindfulness, så kroppen är fri att dansa utifrån kroppens behov. Passar alla oavsett ålder och tidigare erfarenheter.

Sammanlagt blir det 3 timmars yoga & dans om dagen (2 stycken 90 minuters pass), vilket motsvarar ungefär en 12 veckors kurs (om du yogar 90 minuter 1 ggr/v).

Information och anmälan till Inshape Travel

VÄLKOMMEN
Ylva i samarbete med InShape Travel
Roots & Crown Resor/Retreat
 

Nyckeln finns inom mig

Morgon. Semester. Startar dagen med att få gos-dans runt benen av min sommarkatt (grannens). Svart silke som smeker mig ömt.

Cyklar ner till stranden, himlen är klarblå, havet glittrar av solen. 19° i vattnet och det är så skönt och klart. Simmar långt ut, är ensam i vattnet, tittar in mot stranden och känner ödmjukhet inför allt det vackra. Mina ögon ser skönheten, men mitt hjärta och mina sinnen har svårt att helt och fullt ta in det. Ligger brus i vägen. 

Kommer upp ur vattnet, sitter ner i stillhet på stranden, fortfarande själv och bara sluter mina ögon och vänder mig inåt. Vet att nyckeln till vardandet i sin fulla existens finns att finna här. En stund senare, är det som att någonting inom mig ändrar lite rytm, ändrar takt. Går lite långsammare och som att någonting blir mera stämt. Melodin som mitt varande avger vibrerar mera i harmoni, mera i takt med mig själv, med omgivningen, i rörelsen, i stillheten, i livet. 

Påminns och påminner mig själv var det jag så ofta söker utanför mig själv egentligen går att finna. Varför jag inte bara stannar upp i meditation oftare än vad jag gör kan jag bara fråga mig själv. Svaret finns inom mig. 

Är jag värd det bästa? Är jag redo att släppa taget? Vågar jag vara och stå i min fulla kraft? Får jag vara mig själv helt och fullt, utan att bära masker för att behaga andra? Fortfarande finns det många delar av mig som fortfarande hindrar - mig själv. 

Jag har en stark stark längtan efter frihet inom mig själv. Vet att jag smakar dess nektar mer när jag tar hand om mig själv och tar mig tid att yoga, dansa, meditera, vara i naturen. Vara i medveten meditativ närvaro med mig själv i samklang med min omgivning. 

Att leva livet innebär en hel del utmaningar. Din utveckling är inte bara ATT du möter dem, utan HUR. Vad händer med dig, i dig? Finns det lärdomar? Finns det viktiga lärare på din resa genom livet?  Kan du i medvetenhet vara kvar i närvaro i din kropp, dina andetag?

Jag jobbar på det. 

Namaste
Ylva

Stark genom energikoll

STYRKA.
Vad är styrka för dig?
Vad är att "vara stark" för dig?

Muskulär kraft? Lyfta tunga vikter på gymmet? Orka stå i plankan 3 minuter? Kunna göra avancerade yogaposer? Muskulär uthållighet? Orka hålla upp din egen ryggrad, din egen hållning under en längre tid? Vara uthållig och kunna "köra på" - på jobbet? Springa 1 mil? Fullfölja projekt och mål du satt upp? Orka med att vara den du vill vara, vara sann? Orka vara ditt bästa jag i alla situationer? Vara stark i tunga stunder och motgångar? Stark matsmältning och fungerade kropp och organ?  Vara stark och modig att möta dina egna och andras sanna känslor? Meditera i stillhet med endast introspektion i en timma? Vara lugn och trygg i dig själv? Självkänsla? Självförtroende? Kunna säga nej? Att känna vad Du behöver? Känna sann glädje och inre tillfredställelse?

Vad är styrka? Är det nära relaterat och kanske samma sak som energi? 

Kan det då vara så att om du inte tar hand om din energi (fysisk, mental och emotionell) så blir du också svag? 

Kör jag över min energi blir jag då också svag i något förhållande ovannämnt till exempel? 
_
* Äter jag fel sorts mat > matsmältningen fungerar sämre > sämre näringsupptag > svagare i nervsystem och kropp...

* Jobbar jag för mycket, hamnar i prestation och stress > trötta binjurar, trött hjärna...

* Befinner/ lever i en relation där jag inte är mig själv, spelar en roll som undantrycker mina rätta känslor, mitt rätta jag > inre sorg, inre oro > inre stress > lägre mental styrka, trötthet och stress som sätter spår i kroppen...

* Dricker för lite vatten > svag svag svag...

* Andas för ytligt högre upp i bröstkorgen och för snabbt >stress och belastning för systemet, ökad spänning i muskler, oro, ängslan, ångest...

* Tränar för mycket och för hårt med för lite återhämtning förhållandevis > stress för kroppen, skörare system, ökad skaderisk, slitning...

* Är med om ett trauma, skilsmässa, dödsfall > svag och skör på alla sätt och vis (kan sitta i länge...)

* Stillasittande, för lite rörelse och motion > svaghet i muskler och i skelett, men även mentalt. Att inte kunna lita på sin kropp och dess förmåga ger ofta även ett osäkert sinne...

* Ständigt uppkopplad, ständigt "on the go" > hjärna och nervsystem "on alert"...

* Sömnbesvär > hela du blir påverkad och svagare...

* Umgås med människor som dränerar din energi > trött mentalt...

* Muskulära spänningar som "håller dig" och drar kroppen i en ogynnsam position/ hållning > försämrad cirkulation, minskat flöde och energi, begränsad andning...

* Pressar systemet med kaffe, alkohol, socker, mediciner, droger > sliter successivt på energiresurser och organ...

* Missar frisk luft, dagsljus och solens energi > minskat syre till cellerna, minskad energi,
D-vitaminbrist...

_
Så vad är styrka för dig? Känner du dig stark? 
Fysiskt? Mentalt? Emotionellt? 

Dessa tre områden påverkar varandra och rör sig energimässigt mellan varandra.

Är det inom något område, fysiskt/ mentalt/ emotionellt, du känner dig svagare, skörare? Eller kanske inom alla tre områden?

Var behöver du börja se över hur energin kan och bör stärkas? Och hur? 

• Förändring i ditt liv, livssituation?

• Förändring av din kost?

• Förändring av ditt sätt att röra på dig, motionera?

• Förändring av vad du ger för input (mera dator eller mera natur, - mera TV eller mera meditation) till dig själv?

• Förändring av ditt förhållningssätt till dig själv, ditt liv?

• Förändring, förståelse och bearbetning av dina känslor?

• Förändring av kroppens position, hållning?

• Förändring av din andning?

• Förståelse om vem du är, vad du behöver?

Det som är fint med YOGA är att det ser till helheten av människan. Den holistiska helhetssynen av människan som en energivarelse.

Yoga kan användas som en terapeutisk metod, både förebyggande och rehabiliterande.  

Det finns många olika yogaformer - så det finns alltid någon som du kan hitta som passar dig och dina behov. Lärarens energi har också betydelse att det passar dig och stämmer överens med din längtan.

HOLIYOGA är en fantastisk yogaform. Terapeutisk, lugn och läkande med utgångspunkt för dig som behöver släppa stress, komma i kontakt och läka dina känslor, möta en kropp med smärta - spänning - stelhet, få förståelse av dina präglingar och dina livsmönster. Lära känna din andning. Introspektion, lyssna in dina inre rum. 

Välkommen till yogans fantastiska värld om du inte redan har upptäckt den! 

Vet du förresten om att det är Internationella Yogadagen imorgon den 21 juni? Instiftades av FN 2015 som ett sätt att lyfta yoga som ett verktyg för hälsa och välmående.

Kram
Ylva

When you stop chasing the wrong things, you give the right things a chance to catch you.

_______

Foto tagit av: Marie Bergeås